Paris Saint-Germain-middenvelder Aminata Diallo is gearresteerd in verband met een vermeende aanval op een teamgenoot, zei de club woensdag.

De Franse international is woensdagochtend gearresteerd na een mishandeling die vorige week plaatsvond.

Bronnen hebben ESPN laten weten dat het politieonderzoek betrekking heeft op een aanslag op PSG-ploeggenoot Kheira Hamraoui donderdag.

Bronnen voegden eraan toe dat Hamraoui die avond in de auto van Diallo zat met twee andere PSG-teamgenoten na het verlaten van een clubdiner in Parijs.

Toen de auto voor haar huis uitreed, sleepten twee mannen met bivakmutsen gewapend met ijzeren staven Hamraoui uit de auto en begonnen haar volgens bronnen op haar benen te slaan. De aanval duurde twee minuten voordat de mannen ontsnapten.

PSG bevestigde dat Diallo in politiehechtenis was geplaatst, maar noemde het slachtoffer niet publiekelijk.

Een clubverklaring luidde: “Paris Saint-Germain erkent dat Aminata Diallo vanmorgen door de SRPJ van Versailles in voorlopige hechtenis is genomen als onderdeel van de procedure die is gestart na een aanval afgelopen donderdagavond tegen de spelers van de club.

“Paris Saint-Germain veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen het gepleegde geweld. Sinds donderdagavond 4 november heeft de club alle nodige maatregelen genomen om de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van zijn spelers te garanderen.

“PSG werkt nauw samen met de SRPJ van Versailles om licht op de feiten te werpen. De club houdt de voortgang van de procedure nauwlettend in de gaten en zal onderzoeken welke actie moet worden ondernomen.”

Bronnen voegden eraan toe dat Hamraoui na de aanval naar het ziekenhuis werd gebracht en hechtingen nodig had voor haar beenletsel. Ze heeft geen carrièrebedreigende blessures opgelopen, maar kon dinsdag niet haar honderdste optreden voor de club maken tegen Real Madrid in de Champions League.

In plaats daarvan begon Diallo aan de wedstrijd toen PSG een 4-0 overwinning behaalde om hun derde opeenvolgende overwinning in de competitie dit seizoen te behalen.

Hamraoui en Diallo zijn beide verdedigende middenvelders en zijn in directe concurrentie voor een plaats in het PSG-team en de nationale ploeg van Frankrijk.

Diallo kwam in 2016 bij PSG en had voor het seizoen 2020 een huurperiode van de National Women’s Soccer

Door admin