Wie denkt dat je alleen muziek kunt luisteren met draadloze oordopjes heeft het flink mis! Oke, dit is natuurlijk wel de belangrijkste functie. Maar veel modellen hebben nog extraatjes. Sommige extra’s zijn bedoeld voor het verhogen van het gemak, terwijl andere meer gericht zijn op een betere muziekbeleving. Hieronder nemen we wat voorbeelden met je door. Zo weet jij wat er allemaal bestaat in de wereld van dit type oordopjes.

Welke leuke extraatjes hebben draadloze oordopjes?

Niet elk model of merk draadloze oordopjes heeft extra functies. Met sommige kun je ‘slechts’ muziek luisteren, terwijl anderen een of meerdere extraatjes hebben. Controleer dus altijd over welke functies jouw aankoop beschikt. Zo ben je helemaal op de hoogte van wat er bestaat en kun je ook draadloze oordopjes vergelijken. 

Noise cancelling

Dit is een van de meest voorkomende extra functies bij draadloze oordopjes. Dit is een technologie waarbij omgevingsgeluiden gedeeltelijk of soms zelfs volledig worden gedempt. Hierdoor lijkt het net alsof je je in een bubbel van muziek omgeeft. Er bestaan twee soorten noise cancelling, namelijk passief en actief. De eerste variant dempt het geluid niet actief, maar is uitgerust met een geluidswerende isolatie. Bij actieve noise cancelling worden er juist wel acties ondernomen om het geluid te dempen. Kleine microfoontjes analyseren het omgevingsgeluid en vervolgens wordt dit gecompenseerd door een tegengeluid. Hiermee verandert jouw muziekbeleving en zit je dus in je eigen muziek bubbel. 

Snelle bluetooth koppeling

Deze functie maakt een snelle verbinding tussen jouw apparaat en draadloze oordopjes mogelijk. Deze verbinding wordt gemaakt zonder dat je met de bluetooth instellingen bezig hoeft te zijn. Om de koppeling te maken, is het vaak alleen maar nodig om het apparaat en de oordopjes naast elkaar te houden. Doordat de beide producten naast elkaar liggen, wordt de verbinding makkelijker gemaakt. En zo hoef jij nooit meer naar je bluetooth instellingen te scrollen. Klinkt goed toch?

Makkelijk terugvinden

Het grote voordeel is dat ze geen snoertje hebben. Daarom zijn ze ook zo populair. Maar raak jij vaak spullen kwijt? Dan is de zoektocht naar je dopjes wel wat lastiger. Of toch niet? Sommige modellen en merken beschikken tegenwoordig over een zoekfunctie. Dit houdt in dat je makkelijker je kwijtgeraakte oordopjes kunt lokaliseren. Je kunt ze dan terugvinden op basis van geluid; er komt dan namelijk een hard geluid uit de oordopjes. Volg dit geluid en je zult ze vinden! Let op: deze functie werkt alleen als de oordopjes binnen bereik zijn. 

Verbinding met meerdere apparaten

Met deze functie koppel je je draadloze oordopjes aan twee apparaten tegelijk. Wanneer zou je dat dan doen? Bijvoorbeeld als je thuis werkt en meerdere apparaten tegelijk gebruikt. Denk maar aan je computer en telefoon. Zo luister je bijvoorbeeld muziek via het eerste apparaat en houd je je gesprekken met collega’s via het tweede. Je kunt dan beide apparaten aan je oortjes koppelen. Als je een inkomende oproep hebt, wisselen ze automatisch van verbinding naar je telefoon. Je kunt gelijk opnemen en hoeft dus niet handmatig te switchen van apparaat. Hoe handig is dat?

Door admin