Iedere keeper wil en kan er tegenwoordig gewoon goed uitzien. Dat er zoveel keeperskleding beschikbaar is, is niet zomaar Van keepers is bekend dat ze best ijdel zijn en graag de blits maken tussen de palen. Aan keeperskleding anno 2022 dan ook geen gebrek en dat geldt al helemaal voor het keepersshirt. Je kunt op deze plaats alles lezen over keeperskleding in het algemeen en het keepersshirt in het bijzonder.

Je kunt een keepersshirt kopen zoals je wilt

Ben jij keeper, dan kun jij je kleden zoals jij wilt. Je hebt dan ook de vrije hand, omdat keepers nou eenmaal andere kleding dragen dan de andere tien veldspelers. De keeper neemt toch al een bijzondere positie in, omdat hij de enige speler is die in het zestienmetergebied de bal met zijn handen mag raken. Kijken we naar de keeperskleding, dan zien we dat deze kleding zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft. De kleding is niet alleen modieuzer geworden, het biedt ook gewoon meer bescherming aan de kwetsbare keeper.

Met rugnummer 5 of 91

Het keepersshirt van nu is in niets meer te vergelijken met dat van vroeger. Toen waren de shirts vooral sober. Nu echter, valt het keepersshirt vooral op door de fluorescerende kleuren. Achterop het keepersshirt vind je vaak nog rugnummer 1, al wil de moderne keeper nog wel eens variëren met de nummers. Je moet niet raar opkijken dat keepers het doel verdedigen met rugnummer 5 of 91. Het kan en mag allemaal tegenwoordig. Behalve dat de shirts opvallen door de kleuren, geven ze in de variant met een lange mouw zeker ook bescherming, Dat vooral rond de elleboog. Keep je zonder extra bescherming, dan kun je sneller geblesseerd raken en blijken in de praktijk zeker de slijmbeurzen kwetsbaar zonder bescherming. Ook rond het borstgedeelte wil nog wel eens sprake zijn van wat extra bescherming.

Voetbalschoenen in alle kleuren van de regenboog

Wat zeker ook belangrijk is, zijn de keepershandschoenen. Er zijn met de jaren steeds meer merken op de markt actief. Bovendien is de kwaliteit van de handschoen nadrukkelijk verbeterd. Zo biedt de handschoen tegenwoordig optimale bescherming aan de hand en zeker de vingers. En de handschoenen van nu zijn ook nog eens langer, en daardoor kunnen de polsen weer extra beschermd worden. De keeper draagt verder dezelfde sokken en schoenen als de voetballers. Daar zit geen verschil in. En dus zie je dat ook keepers tegenwoordig schoenen dragen die vrijwel nooit meer zwart zijn, maar die beschikbaar zijn in werkelijk alle kleuren van de regenboog. 

Optimale bescherming

Dan nog even over de keepersbroek. Ook die heb je in een korte en een lange uitvoering. Zeker de langere uitvoering kan optimale bescherming bieden aan de knieën en de heupen. Want ook die krijgen door het vele duiken nogal wat voor de kiezen. Een goede keepersbroek zit, net zoals het keepersshirt, in elk geval strak en beschikt over een smalle pijp. Ook wat betreft deze broek kan tegenwoordig maatwerk geleverd worden. Als keeper heb je in elk geval altijd genoeg te kiezen.

Door admin