Liverpool bevestigt transfergoeroe Michael Edwards om aan het einde van het seizoen te vertrekken

Liverpool maakte woensdag bekend dat transfergoeroe Michael Edwards de club aan het einde van het seizoen zal verlaten.

ESPN meldde in augustus dat de sportief directeur van de club aan het einde van deze campagne geen contract meer had en zich niet verplichtte tot een nieuwe deal om zijn rol als leider van het spelerswervingsteam voort te zetten.

  • ESPN+ gids: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, meer
  • Stream ESPN FC Daily op ESPN+ (alleen VS)
  • De beste uitdagingen van Football Manager 2022

Edwards wordt vervangen door zijn plaatsvervanger Julian Ward, die in december 2020 werd gepromoveerd tot assistent-sportdirecteur.

Liverpool heeft een verklaring vrijgegeven waarin staat: “De 42-jarige heeft laten weten dat de club eigenaar is van zijn wens om een ​​nieuwe uitdaging aan te gaan wanneer zijn contract afloopt, waardoor een zorgvuldig beheerde en ordelijke overgang kan plaatsvinden.

“Onder leiding van Edwards heeft het huidige voetbalteam van de club samen een cruciale rol gespeeld bij het helpen van het succes van Jürgen Klopp op het veld, door in 2018 en 2019 back-to-back Champions League-finales te bereiken en uiteindelijk een zesde Europa Cup binnen te halen. in Madrid.

“De UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup werden aan de prijzenkast toegevoegd voordat er in juni 2020 een einde kwam aan 30 jaar wachten op het kampioenschap, toen de Reds de titel van de Premier League veroverden nadat ze in het voorgaande seizoen tweede waren geworden.”

Edwards heeft de blauwdruk van de FenwaySports Group (FSG), de eigenaren van Liverpool, geïmplementeerd tijdens zijn tijd als sportief directeur, waarbij hij toezicht hield op de pogingen van de club om spelers van hoge kwaliteit te identificeren en te rekruteren voor een redelijke vergoeding, terwijl hij tegelijkertijd spelers ontlast op het sleutelmoment.

De beslissing om Philippe Coutinho in januari 2018 voor £ 142 miljoen naar Barcelona te laten gaan, werd destijds in twijfel getrokken door supporters, maar de opbrengst van die deal stelde Liverpool in staat Virgil van Dijk te contracteren voor £ 75 miljoen en doelman Alisson Becker voor £ 67 miljoen.

Door admin