Je hebt vast wel eens gehoord van de zogenaamde kettlebell. Dit is een sportartikel dat gebruikt kan worden om bepaalde spiergroepen te trainen. Het wordt dan dus ook veelvuldig gebruikt in de sportschool, maar het kan ook zeker geen kwaad om deze thuis te hebben staan. Er vallen namelijk een heleboel leuke en uitdagende oefeningen mee te doen. Op die manier hou je het niet alleen leuk voor jezelf, maar geef je je lichaam ook af en toe de nodige rust, omdat je op andere spiergroepen aan het focussen bent.

De kettlebell swing

Een van de oefeningen die gedaan kan worden is de zogenaamde kettlebell swing. Dit is dan ook meteen een van de bekendste oefeningen. Het is een relatief eenvoudige oefening die vrijwel iedereen kan uitvoeren en het vereist ook weinig voorkennis. Daarnaast is het ook nog eens een oefening die allerlei verschillende spiergroepen aan het werk zet. De spiergroepen die het meest worden belast met deze oefening zijn de spieren in je rug, schouders en billen. Mede doordat deze oefening dus een heleboel spieren aan het werk zet en het feit dat het relatief makkelijk uit te voeren is, maakt het geen wonder dat dit een populaire oefening is.

Squat oefeningen

Een andere oefening die met een kettlebell uitgevoerd zou kunnen worden is een aantal squats. Vrijwel iedereen kent het concept van squaten inmiddels wel en ook dit is een oefening die goed uit te voeren is. Er hoeven geen moeilijke stappen worden ondernomen en dus is squaten een oefening die vrijwel iedereen wel eens uitgevoerd heeft. Om het nog net wat intensiever te maken, kan er dus gebruikgemaakt worden van een kettlebell die tijdens het squaten wordt vastgehouden. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je benen en billen nog beter getraind worden.

Een goede core is van belang

Als je wel eens hebt getraind, weet je vast dat het belangrijk is om een sterke core te hebben. Het kan dus zeker wel de moeite waard zijn om dit te trainen. Zo kan er bijvoorbeeld gebruikgemaakt worden van een kettlebell Russian twist. Dit is een oefening waarbij de rechte en schuine buikspieren worden getraind. Als deze oefening regelmatig wordt uitgevoerd, kan dit er zeker voor zorgen dat je na verloop van tijd een sterke core krijgt. Mocht je dus op zoek zijn naar een goede oefening daarvoor, dan is dit echt een aanradertje.

Train op je eigen tempo

Er zijn dus zoals je kunt zien echt wel wat verschillende oefeningen met kettlebells te bedenken. Het hangt er maar net een beetje vanaf wat je wil trainen en waar je zin in hebt. Als je je benen zou willen trainen kan een squat met kettlebell wel eens precies zijn waar je naar op zoek bent. Mocht je liever een heleboel spieren tegelijkertijd willen trainen, dan kan de kettlebell swing een betere optie zijn. Kies de oefening of oefeningen die jou het meest liggen en neem in ieder geval altijd meer dan voldoende tijd.

Zin in een goede training en ook een beetje agressie kwijtraken? Train dan met een bokszak!

Door admin